Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε πάρα πολύ περιληπτικά (στην κυριολεξία) τα νέα των προηγούμενων εβδομάδων!
- Gran Paradiso Alpha 8 : Η νεότερη alpha version του Gran Paradiso (ή αλλιώς Firefox 3). Δεν την δοκίμασα αλλά άκουσα πολύ καλά λόγια (ιδιαίτερα από χρήστες Mac).
- e-Bay Desktop (beta) : Ένας browser από το γνωστό site αγοροπωλησιών και πλειστηριασμών, που φυσικά θα κάνει ευκολότερη (και ασφαλέστερη σύμφωνα με το site) την ζωή των χρηστών του.
- FatFreecart : Άλλη μία πολύ καλή ιδέα και υλοποίηση! Με το FatFreecart μπορείτε πανεύκολα και μέσα σε δευτερόλεπτα να δημιουργήσετε το δικό σας mini e-comerce site έτσι ώστε να πουλάτε πανεύκολα τα T-shirt και CD σας. Οι υπηρεσίες συναλλαγής που υποστηρίζει είναι το PayPal και το Google checkout.
- Microsoft Office live (beta) : Η λύση της Microsoft στον γρήγορο και εύκολο σχεδιασμό web site. Η δωρεάν υπηρεσία προσφέρει 500MB storage και 25 custom e-mail.
- Joost (beta) : Το Joost, ή αλλιώς η on-line δωρεάν τηλεόραση (όπως αυτοδιαφημίζεται), βγαίνει επιτέλους από την κλειστή beta, και πλέον ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιήσει δωρεάν την πρώτη public beta (τώρα πως το κατάφεραν αυτό -να πηγαίνουν από beta σε beta – είναι άλλο θέμα)! Η υπηρεσία είναι αρκετά εντυπωσιακή και αξίζει να της ρίξετε μια ματιά, ιδιαίτερα εάν έχετε γρήγορη σύνδεση.
- Δωρεάν βιβλίο Ruby on Rails από το Sitepoint.com : To Sitepoint.com δωρίζει την PDF έκδοση του βιβλίου της “Build your own Ruby on Rails web applications”! Προλάβετε γιατί η προσφορά ισχύει για 48 μέρες ακόμα! Πολύ καλή κίνηση από το Sitepoint.com (και είχα πληρώσει αρκετά δολάρια για το ίδιο βιβλίο πριν από 2 μήνες)!!!
- Filespot : Μια πολύ ενδιαφέρουσα και με πολλές προοπτηκές online υπηρεσία διαχείρισης αρχείων. Το interface του αντιγράφει αρκετά τον Windows Explorer των Vista! Όποιος το έχει δοκιμάσει ας κάνει ένα comment.
- 2007 Web Awards : Όλες οι κατηγορίες και υποψιφιότητες των Web Awards για το έτος 2007!
- Σεμηνάρια από το Πολυτεχνείο : Σεμινάρια (επί πληρωμής δυστυχώς) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου για διάφορους τεχνολογικούς κλάδους! Με χαρά είδα πως και το web design και το web development περιλαμβάνονται!