Ο καζαμίας 2008 του web developer

Το ξέρω πως έχω να γράψω καιρό, ωστόσο μία η προσαρμογή στην καινούργια δουλειά, μία η  μετακόμιση σε νέο σπίτι (χωρίς internet access προς το παρόν!) καθώς και διάφορες άλλες υποχρεώσεις, άφησαν το blog μου λίγο πίσω! Μην ανησυχείτε όμως το παρακάτω post θα σας καλύψει πλήρως, μιας και θα σας ενημερώσει για το τι θα γίνει στο μέλλον, και πιο συγκεκριμένα μέσα στο 2008! Έχουμε και λέμε λοιπόν :

 • Ο Internet Explorer 8 και ο Firefox 3 θα κονταροχτυπηθούν αλύπητα για μία ακόμη φορά για την πολυπόθητη θέση του default web browser στα συστήματα μας! Το περίεργο είναι πως ο Internet Explorer 8 έχει αυτήν την φορά καλύτερη rendering μηχανή από τον Firefox 3, ο οποίος όμως παραμένει σταθερά η default λύση των web developers (σε όλες τις πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένου πλέον και του OS X).
 • Ο Safari κερδίζει όλο και περισσότερους χρήστες! Με τις πωλήσεις της Apple να πηγαίνουν από το καλό στο καλύτερο, καθώς και με τις φορητές εκδόσεις του Safari browser για iPod touch, iPhone (generaton 1 και 2 πλέον) καθώς και του νέου ultra-portable laptop της, ο Safari έχει ήδη καταφέρει να κερδίσει ένα σεβαστό ποσοστό χρηστών όπου πλέον κανένας web developer δεν μπορεί να αγνοήσει!
 • Μετά την Microsoft και την καινούργια ASP.ΝΕΤ η οποία και μεταπήδησε σε λογική MVC, η Zend, εταιρεία και δημιουργός της PHP λανσάρει και αυτή πλέον το επίσημο MVC PHP framework! Όλοι δείχνουν να ακολουθούν τον δρόμο που χάραξε η Ruby και το Rails σε αυτόν τον τομέα!
 • Οι πρώτες CSS3 εντολές υποστηρίζονται ήδη από πολλούς mainstream browsers, και τα πρώτα tutorials και τεχνικές έχουν κάνει ήδη την εμφάνιση τους! Το web design αποκτά ακόμα περισσότερα όπλα στο οπλοστάσιο του!
 • Το ελληνικό internet παραμένει άσχημο και στάσιμο, με τις ελληνικές εταιρείες να μην μπορούν ακόμα να καταλάβουν ούτε να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες του. Ευτυχώς υπάρχουν πάντα και οι ευχάριστες εξαιρέσεις!

Καλό 2008 και είμαι περίεργος να δω σε πόσα από τα παραπάνω θα πέσω μέσα…

 • Για τον Opera ούτε μια λεξούλα; 🙁

  Συμφωνώ για το ελληνικό internet, απλά οι εξαιρέσεις θα πληθύνουν!

 • John Tsevdos

  Τον Opera τον βλέπω σταθερό όπως βρίσκεται και αυτήν την στιγμή. Τώρα ο χρόνος θα δείξει!!!

 • Δεν είναι repeat σοβαρά… έτσι το σκέφτηκα:

  Για τον Opera δεν είπες, τίποτα, μένει λίγο στάσιμος βέβαια αλλά είναι πάντα ο πιο strickt… όσο για το ελληνικό ineternet, μακάρι να γίνουμε περισσότεροι (ναι με-&μας- βάζω στις εξαιρέσεις 😉 )

 • John Tsevdos

  Ο Opera παιδιά (μιας και βλέπω πως έχει αρκετούς fun τελικά), πιστεύω πως θα παραμείνει ως έχει, δηλαδή μια πολύ καλή και αξιόπιστη εναλλακτική λύση… Στα κινητά και σε κονσόλες (Wii) τα πάει ήδη καλά, αλλά από εκεί και πέρα στο θέμα desktop έχει πολύ δυνατούς αντιπάλους που δύσκολα θα ανατρέψει, και ας έχει εξίσου εντυπωσιακά χαρακτηριστικά…

 • Silverthan

  Είμαστε πολλοί οι opera-κηδες τελικά!

  Και τώρα ένα σύνθημα που όλους μας ενώνει…
  “I don’t browse… I opera!”