Η Microsoft ξανασκέφτεται τo version targeting στον IE8

Επιτέλους η Microsoft δείχνει να ακούει την web κοινότητα, και ανακοινώνει στο επίσημο blog του ΙΕ8 πως η default rendering engine του καινούργιου Explorer θα είναι η νέα web-standard compliant rendering engine (και όχι αυτή του IE7)! Φυσικά έχει επικρατήσει πανικός σε όλα τα web design blogs μιας και το θέμα version targeting έδειχνε να έχει κλείσει, αλλά ευτυχώς για όλους εμάς κάποιοι το ξανασκέφτηκαν… Η παραπάνω επίσημη ανακοίνωση σημαίνει πως :

 • Οι web designers/developers δεν θα χρειάζεται να προσθέσουν το γνωστό meta element για να χρησιμοποιηθεί η καινούργια και πολλά υποσχόμενη rendering μηχανή του IE8. Σε αυτό το σημείο να υπενθυμίσω πως η rendering engine του ΙΕ8 έχει περάσει και το γνωστό Aicd 2 test που σημαίνει πως ο IE8 θα είναι πραγματικά web-standards compliant!!!
 • Οι web designers/developers που θα θέλουν να χρησιμοποιήσουν την παλιότερη μηχανή rendering του IE7, θα πρέπει να προσθέσουν στον head section του site τους το γνωστό πλέον meta element. Ακριβώς αυτήν την άποψη είχα από την αρχή στο όλο θέμα, και πραγματικά απορώ γιατί δεν το σκέφτηκαν νωρίτερα!!!

Προσωπικά είμαι 100% σύμφωνος με την εξέλιξη της υπόθεσης και πραγματικά χαίρομαι που η Microsoft ξανασκέφτηκε το όλο θέμα. Μόνο καλό στον χώρο του internet μπορεί να κάνει αυτή η κίνηση μιας και ο διασημότερος browser θα είναι επιτέλους, και για πρώτη φορά, web-standards compliant! Η Microsoft μας χρωστούσε εδώ και καιρό έναν αξιόλογο web browser και επιτέλους θα τον έχουμε!

 • e.

  Τώρα βέβαια το πρόβλημα περνάει στον πελάτη. Όσοι έχουν σάιτ που σχεδιάστηκαν με πρόβλεψη να δείχνουν καλά στον ΙΕ7 πιθανοτατα θα τα δουν “σπασμένα” στον ΙΕ8 αν δεν προστεθεί από τον σχεδιαστή η meta tag – και ίσως μέχρι να το αντιληφθούν να εμφανίζουν μια κακή εικόνα στην αγορά. Μια και δεν μπορούμε να έχουμε την απαίτηση από τον κάθε επιχειρηματία που έχει ένα website να παρακολουθεί τις εξελίξεις στο web development ίσως όσοι σχεδιάζουμε για το web να χρειάζεται να πάρουμε θέση ώστε να προστατέψουμε τους πελάτες (και τα ματάκια μας)

 • John Tsevdos

  Συμφωνώ με το παραπάνω, ωστόσο πιστεύω πως ήρθε η ώρα να ξεκαθαρίσει κάπως το τοπίο στο internet, και ιδιαίτερα στο ελληνικό internet. Αυτοί που πραγματικά γνωρίζουν από web design και development δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα, ίσα-ίσα η δουλειά τους θα γίνει ευκολότερη – σταδιακά βέβαια, μιας και ο IE6 δεν θα εξαφανιστεί έτσι απλά. Τώρα όσοι έχουν μείνει σε table-based layouts και αρχαία Frontpage/Dreamweaver templates καλό θα είναι να αρχίσουν να ρίχνουν μια ματιά στο τι είναι τα web standards, αλλιώς να ασχοληθούν με κάτι άλλο.

 • Μήπως σε διαβάζουν στην Μ$? Αντε τώρα να γλιτώσουμε και από το ΙΕ6!

 • John Tsevdos

  χεχε λες να με διαβάζουν?!?! Απλά πιστεύω πως η MS άκουσε (επιτέλους) τις φωνές μας, και θα έχουμε – εμείς οι developers – λιγότερα προβλήματα να αντιμετωπίζουμε στους μοντέρνους MS browsers (ΙΕ7 και 8)! Καιρός ήταν…