4 ελληνικά site που θα σας λύσουν τα χέρια!

Με το συγκεκριμένο post, απλά θέλω να παρουσιάσω τέσσερα καινούργια ελληνικά site, τα οποία βρίσκω πολύ χρήσιμα και τα θεωρώ δουλειές που πραγματικά ξεχωρίζουν από την ελληνική μετριότητα. Έχουμε και λέμε λοιπόν :

 • Jobsite : Σχεδιασμένο από τον αγαπητό Πέτρο, το site πολύ απλά δείχνει ότι σχεδιάστηκε από κάποιον που ξέρει τι κάνει! Στο εν λόγω site μπορείτε να βρείτε/ανεβάσετε αγγελίες εύρεσης εργασίας εύκολα, όμορφα και γρήγορα! Το αγαπημένο μου χαρακτηριστικό είναι η δυνατότητα να κάνεις subscribe στον RSS reader σου τις διαθέσιμες αγγελίες εύρεσης εργασίας. Πραγματικά πολύ βολικό, ιδιαίτερα για τους κάπως πιο έμπειρους χρήστες!
 • Greek Estate : Άλλη μία απλή, εύκολη και πολύ χρήσιμη υπηρεσία που πραγματικά έλειπε από τον ελληνικό χώρο. Πλέον, γρήγορα και χωρίς κόπο μπορούμε να αναζητήσουμε σπίτια προς πώληση ή ενοικίαση, μέσω μιας πολύ παραμετροποιήσημης μηχανής αναζήτησης (μπορείτε να δηλώσετε την κατηγορία ακινήτου, τιμή, τετραγωνικά, κτλ.)! Αγαπημένο μου χαρακτηριστικό είναι τα AJAX features της εν λόγω μηχανής – είμαστε και developers, τι να κάνουμε…
 • Ploigos : Μια υπηρεσία που έψαχνα να βρω εδώ και καιρό! Βασίζεται στο API του Google Maps, και εκτός από τον χάρτη, τους δρόμους και τις διαδρομές που μπορείτε να βρείτε για οποιαδήποτε περιοχή, το site σας προσφέρει και άλλες χίλιες δύο πληροφορίες ανάλογα με τα γούστα σας! Έτσι μπορείτε να επιλέξετε να βλέπετε πάνω στον χάρτη που υπάρχουν από δημόσιες υπηρεσίες και χώροι μέχρι bar και club! Οι επιλογές είναι πραγματικά άπειρες – bar/club, super market, τράπεζες, ATM, δημόσιες υπηρεσίες, ξενοδοχεία, συγκοινωνίες, για να αναφέρω τις πιο σημαντικές από αυτές – ενώ ο τρόπος αλληλεπίδρασης απλά πανεύκολος! Δοκιμάστε το οπωσδήποτε, σε κάτι θα σας φανεί χρήσιμο!
 • Webmap : Άλλη μία υπηρεσία που βασίζεται στο API του Google Maps, η οποία είναι λίγο πιο εξειδικευμένη αλλά σίγουρα θα διευκολύνει πολλούς ταξιδιώτες. Η εν λόγω υπηρεσία εμφανίζει στον χάρτη τα φτηνότερα βενζινάδικα της περιοχής σας, με τις τιμές να ενημερώνονται κάθε εβδομάδα από τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Ανάπτυξης! Απλή και πολύ πρακτική υπηρεσία, ιδιαίτερα τώρα που η τιμή της βενζίνη βρίσκεται στα ύψη!

Χαρείτε τα και ελπίζω να δούμε και άλλα site ανάλογης ποιότητας σύντομα…

 • Τελικά έχουμε ίδιες προτιμήσεις Γιάννη! [ειδικά στα google maps mashups 😉 ]

 • Εκ μέρους της ομάδας του GreekEstate ευχαριστούμε για την αναφορά σας στο site μας και πραγματικά ελπίζουμε να διευκολύνουμε το ελληνικό κοινό στην αναζήτηση κατοικίας!

 • John Tsevdos

  @Hitman : χεχε έτσι πρέπει!!!

  @Johnyzar : Τίποτα φίλε, το αξίζετε!!!

 • Ευχαριστούμε John για τα καλά σου λόγια.
  Έρχονται και άλλα πολλά features προσεχώς στις οθόνες σας!

 • Ένα ακόμα site που θα σας πρότεινα είναι το http://www.flatmates.gr που ξεκίνησα πέρυσι και πάει not bad at all. To concept μάλλον άρεσε σε αρκετούς, αλλα θέλει λίγη δουλεία ακόμα αλλα δέν βρίσκω το χρόνο.

 • John Tsevdos

  Thanks για την ενημέρωση tompap! Επειδή έχω μαζέψει εκτός από το flatmates.gr και άλλα ενδιαφέροντα ελληνικά sites, έχω σκοπό να κάνω update στο post σύντομα (ή έστω να γράψω ένα καινούργιο)… Να σαι καλά και συνέχισε την πολύ καλή δουλειά που κάνεις 😉

 • Το http://www.bestraveller.com είναι ένα νέο social networking με θέμα την ανταλλαγή πραγματικών ταξιδιωτικών εμπειριών! Η σελίδα είναι και θα είναι πάντα δωρεάν και τα μέλη έχουν την δυνατότητα μέσω της σελίδας να κάνουν φίλους, να μοιράζονται εμπειρίες και φωτογραφίες, να αρχειοθετούν τα ταξίδια τους και το φωτογραφικό υλικό τους από αυτά. Μέσω της μηχανής αναζήτησης να βρουν προορισμούς και πληροφορίες από πραγματικούς ταξιδιώτες!