links

Τα καλύτερα posts του τελευταίου μήνα (Dec / 2008)

01/01/2009

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε τα καλύτερα posts που δημοσιεύθηκαν στο Tsevdos.com τον τελευταίο μήνα. Ρίξτε τους μια ματιά σε περίπτωση που κάτι σας ξέφυγε:

  • Το Whitepress theme επίσημα πλέον στο WordPress.org: To Whitepress theme, κατάφερε επιτέλους να μπει και στο επίσημο WordPress Theme Directory. Αισθάνομαι αρκετά περήφανος, αν και οφείλω να γράψω πως απορρίφθηκε 2 φορές πριν γίνει δεκτό, την μία επειδή είχα πολλά backlinks στο blog μου (αν και είχα μόνο 3 - μάλλον τους χάλαγε που τα 2 ήταν ad images στην sidebar) και την δεύτερη επειδή είχα βάλει πολλά tags στην κατηγοριοποίηση του theme (έλεος)! Όπως και να έχει στο τέλος το δέχτηκαν και είμαι πλέον και επίσημα official WordPress contributor!

  • Το Tsevdos.com σπάει το φράγμα των 100 subscribers!: Μετά από πολύ κόπο και κολλημένος εδώ και πάρα πολύ καιρό κοντά στους 90-95 subscribers, κατάφερα επιτέλους να σπάσω το φράγμα των 100 subscribers! Το Feedburner δείχνει σήμερα 105 subscribers και έχω χαρεί ιδιαίτερα για το εν λόγω κατόρθωμα! Άντε μπορούμε επιτέλους να βάλουμε και το badge του Feedburner χωρίς να γινόμαστε ρεζίλι!

  • Τα καλύτερα links - Νοέμβριος 08: Από αυτό τον μήνα, όπως είχα γράψει και παλιότερα, θα συλλέγω σε ένα και μοναδικό post τα links που μου έκαναν εντύπωση… Έμπνευση Templatica: Πολύ φτηνά και ποιοτικά XHTML/CSS templates, από τον δημιουργό του CSS globe Alen Grakalic. Για να δούμε τι θα καταφέρει… Web Design Adobe Flash Catalyst: Το νέο εργαλείο της Adobe για την εύκολη δημιουργία εφαρμογών, interfaces και interactive περιεχομένου. Δείχνει καλό και πολύ εύκολο στην εκμάθηση, λέτε επιτέλους να καταφέρω να φτιάξω και κάτι σε Falsh? Malo: Ένα νέο και πολύ ελαφρύ CSS framework, μόλις 8 γραμμές και 0,25kb, φτιαγμένο κυρίως για μικρό-μεσαία site. Δεν το έχω δοκιμάσει, αλλά δείχνει αρκετά ενδιαφέρον. CSS Browser Selector: Ένα πολύ απλό και μικρό Javascript αρχειάκι (λιγότερο από 1KB!) αναλαμβάνει να κάνει extend της CSS!

  • Τα καλύτερα links - Δεκέμβρης 08: Έμπνευση Τα καινούργια άρθρα του A List Apart δημοσιεύθηκαν. Ρίξτε τους οπωσδήποτε μια ματιά. To mobiThinking δημοσίευσε ένα πολύ ενδιαφέρον e-book, με θέμα “Τα καλύτερα και χειρότερα του mobile web” (The Best and Worst of the Mobile Web) (έγραψα γι αυτό και στο CSS3.gr). Όπως καταλαβαίνεται και από τον τίτλο, το e-book παρουσιάζει τα mobile site κάνουν σωστά την δουλειά τους, καθώς και αυτά που δεν την κάνουν τόσο καλά, αναλύοντας φυσικά τους λόγους που κρύβονται πίσω από ένα επιτυχημένο ή αποτυχημένο mobile site! Σίγουρα αξίζει την προσοχή σας, γιατί το mobile web θα έρθει σιγά-σιγά και στην Ελλάδα (άντε να δούμε)… To CSS3.gr έκλεισε τους 3 (και κάτι) πρώτους μήνες του! Μέσα σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα έχουμε καταφέρει πολλά πράγματα, με σημαντικότερο την συγγραφή αρκετών άρθρων, γραμμένα στην ελληνική γλώσσα φυσικά. Εάν θέλετε να μάθετε πως ξεκίνησε όλη αυτή η ιστορία ρίξτε μια ματιά στο τελευταίο, εορταστικό post του χρόνου!Web Design Το Masked Input Plugin είναι ένα καταπληκτικό jQuery plug-in, το οποίο θα λύσει τα χέρια τόσο σε εσάς όσο και στους χρήστες σας.

  • Δωρεάν βιβλίο για design!: O Hugh Dubberly από το Dubberly Design Studios (DDO) γράφει το βιβλίο “How do you design?”, το οποίο αν και σε beta μορφή ακόμα, δείχνει πολύ ενδιαφέρον. Ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι το γεγονός πως ο συγγραφέας αποφάσισε να διανήμει το συγκεκριμένο (beta) βιβλίο εντελώς δωρεάν, σε PDF μορφή! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επισκευθείτε το blog του και να το κατεβάσετε! Και πάνω που ήθελα να αγοράσω ένα βιβλίο για design…

  • Τα καλύτερα posts του 2008!: Εύχομαι καλά και ευτυχισμένα Χριστούγεννα σε όλους σας! Και επειδή δεν είναι μέρες για να γράφουμε καινούργια posts, παρακάτω μπορείτε να βρείτε την λίστα με τα 5 καλύτερα posts που δημοσιεύθηκαν το 2008 (όπως καταγράφτηκαν από Best Posts Summary WP plug in). Enjoy… Οι έλληνες web experts που διαβάζω (και εμπιστεύομαι) Styling comments: Tsevdos.com way Progressive enhancement: Tsevdos.com sidebar Στρογγυλές γωνίες (rounded corners) χρησιμοποιώντας μόνο CSS και 1 γραφικό Whitepress: Το επίσημο και δωρεάν WordPress theme από το Tsevdos.

Μην ξεχνάτε πως μπορείτε να μείνετε συντονισμένοι στο blog μέσω RSS feed ή newsletter.