Το τέλος της ΧHTML2…

H XHTML2 πεθαίνει και επίσημα πλέον, μιας και το W3c group ανακοίνωσε πως μέχρι το τέλος του 2009 θα σταματήσουν όλες οι εργασίες του XHTML2 group. Ανακοίνωσε επίσης πως τα μέλη του XHTML2 working group θα ενισχύσουν την ομάδα της HTML5, οπότε ο νικητής πλέον είναι ξεκάθαρος (αν και αυτό το γνωρίζαμε τουλάχιστον 2 χρόνια νωρίτερα, απλά περιμέναμε και μια πιο επίσημη ανακοίνωση).

Η markup που θα μας απασχολήσει στο μέλλον λοιπόν είναι η HTML5, οπότε αρχίστε να ενημερώνεστε! Ήδη έχουν κυκλοφορήσει κάποιοι τρόποι για να την χρησιμοποιήσετε εδώ και τώρα, μιας και πολλοί καινούργιοι browsers ήδη υποστιρίζουν αρκετά χαρακτηριστικά της, ενώ στους παλιότερους (και στον IE) θα πρέπει να δημιουργήσετε τα HTML5 elements που χρησάζεστε σε Javascript (μια όχι και τόσο καλή ιδέα) για να τους προσθέσετε styles. Προσωπικά απλά ενημερώνομαι και μόλις τα πράγματα υποστιριχθούν όσο πρέπει, θα είμαστε πανέτοιμοι για το μεγάλο switch…

 • Ηλέκτρα

  “στους παλιότερους (και στον IE) θα πρέπει να δημιουργήσετε τα HTML5 elements που χρησάζεστε σε Javascript (μια όχι και τόσο καλή ιδέα) για να τους προσθέσετε styles.”

  μα εδώ όλοι προσπαθούν στα θέματα συμβατότητας να αποφύγουν τη javascript ώς λύση και τώρα θα υποχρεωθούμε να τη χρησιμοποιήσουμε ως μια και μοναδική μας επιλογή για την html 5 ?

  δεν μου μοιάζει καλή ιδεά..

  νομίζω πως σαν βγεί η html5 και πάψει η υποστήριξη της από το w3c, έως τότε όλοι οι κατασκευαστές των browsers θα πρέπει να την υποστηρίζουν αλλιώς μιλάμε για μια “νεκρή τέχνη” σχετικά με το web development, όπου τόσο οι σχεδιαστές όσο και οι προγραμματιστές, θα προσπαθούν αιώνια, να αποδίδουν αναγκαστικά μέρος της δημιουργικότητας τους στη κάλυψη “τρυπών” των browsers όπως αυτή, κάτι που θα μπορούσε να είχε λυθεί αν οι κατασκευαστές κάποτε συμφωνούσαν !

 • John Tsevdos

  Σίγουρα δεν είναι καλή λύση, απλά κάποιοι που θέλουν να χρησιμοποιήσουν HTML5 εδώ και τώρα (δεν καταλαβαίνω το κόλλημα τους), αυτή η όχι και τόσο σωστή λύση είναι μονόδρομος…

  Το W3C δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να εγκαταλείψει την HTML5, και θέλω να πιστεύω πως και οι κατασκευαστές των browsers θα μπουν γρήγορα στο παιχνίδι (τώρα πόσο καλά θα την υποστηρίξει ο καθένας είναι άλλο θέμα).