Getting Real : αυτό που χρειαζόμαστε

Μόλις τέλειωσα την ανάγνωση του βιβλίου “Getting Real” της 37 signals (μπορείτε να το διαβάσετε και on-line δωρεάν), και απλά έχω να δηλώσω πως είναι το καλύτερο business βιβλίο που έχω διαβάσει! Το βιβλίο είναι απλά γραμμένο, με straight-to-the-point θέματα και πάνω απ’ όλα με πραγματικά (real-life) παραδείγματα και συμβουλές, όχι θεωρητικές αηδίες και 5ετή marketing στρατηγικές που δεν γίνονται πράξη ποτέ. Το βιβλίο, όπως είναι λογικό, δίνει περισσότερη έμφαση σε web εφαρμογές και υπηρεσίες ωστόσο οι συμβουλές του μπορούν να αξιοποιηθούν από όσους προσφέρουν γενικότερα υπηρεσίες ή προϊόντα. Ένας ακόμα λόγος που με εντυπωσίασε το συγκεκριμένο βιβλίο, είναι πως ασχολείται κυρίως με μικρές ομάδες/εταιρείες οι οποίες έχουν περιορισμένο ανθρώπινο δυναμικό και γενικότερα resources, κάτι που είναι ρεαλιστικό αλλά και που ταιριάζει γάντι στις ελληνικές εταιρείες (λέμε τώρα).

Δεν έχω διαβάσει, ούτε και θέλω να διαβάσω, ανούσια business administration βιβλία γιατί πολύ απλά πιστεύω πως η συγκεκριμένη “επιστήμη” είναι τελείως κομπογιαννίτικη, ωστόσο το συγκεκριμένο βιβλίο κατακρίνει όλες αυτές τις παλιομοδίτικες ιδέες, τεχνικές και θεωρίες, και προσπαθεί να εξηγήσει με απλά λόγια και σε όλους τι πάει να πει να “γίνεσαι πραγματικός“.

Πλέον περιμένω με ανυπομονησία και το δεύτερο βιβλίο τους, το REWORK, το οποίο πρέπει να έχει ανάλογο θέμα, ωστόσο και μόνο τα promotional videaκια του με έχουν ήδη πείσει (δείτε τα οπωσδήποτε). Όσοι λοιπόν ασχολείστε με business administration ή πολύ απλά θέλετε να μάθετε και 10 πιο πρακτικά και όχι θεωρητικά πραγματάκια πάνω στο θέμα, το συστήνω ανεπιφύλακτα.

 • Ακριβώς John. Συμφωνώ 100%.

  (Ήδη παρήγγειλα το Rework 🙂 )

 • Κορυφαίο το βιβλίο, έχω προ-παραγγείλει κι εγώ το REWORK 😀

 • Τα κομμάτια του βιβλίου που με ενδιέφεραν και διάβασα ήταν άψογα. Ευθύς λόγος χωρίς σάλτσες.

  Γενικότερα είναι ενδιαφέρον το πόσο καλά εφαρμόζουν το concept “out-teach vs out-spend” για την προώθηση της εταιρείας τους.

  Μέσω του blog, των βιβλίων, του Ruby on Rails και όλων αυτών των πολύ αιχμηρών συνεντεύξεων κερδίζουν άπλετη δημοσιότητα για την εταιρεία τους και έμμεσα διαφημίζονται τα προϊόντα τους.

  ΥΓ το mobile site σου είναι άψογο!

 • John Tsevdos

  Τελικά το REWORK θα πουλήσει αρκετά και Ελλάδα από ότι βλέπω!

  Φίλε Γεράσιμε ευχαριστώ για τα comments και τα καλά σου λόγια. Η mobile version του site φτιάχνεται αυτόματα και πανεύκολα σε όλες τις mobile συσκευές, χρησιμοποιώντας απλά το WPtouch plugin (μένει μόνο να σταματήσω και το παλιό mobile-only url http://m.tsevdos.com/). To συγκεκριμένο plug in είναι απλά κορυφαίο (μάλλον πρέπει να γράψω κανένα post για το πόσο super είναι)!

 • Tha to diavaso sigoura. Eisai eggyisi 😉

 • John Tsevdos

  Να σαι καλά man 😉

 • Dimitris

  Πολύ καλή πρόταση Γιάννη! Με κόβω να παραγγέλνω και το Rework.

  Έχεις άλλα προτεινόμενα από αυτά που έχεις διαβάσει? (Όχι αποκλειστικά για το συγκεκριμένο θέμα).

 • John Tsevdos

  Βασικά μόλις τέλειωσα το re-work και απλά είμαι κατενθουσιασμένος (must read)… Τώρα άλλα managment βιβλία δεν έχω διαβάσει (και το πιο πιθανό είναι να μην διαβάσω κι όλας)! Εάν εννοείς πιο τεχνικά βιβλία έχω να προτείνω πολλά!

 • Dimitris

  Μάλιστα. Σου γράφω απάντηση και πάω να το παραγγείλω από το αγαπημένο μου bookdepository.. 🙂

  Χμμ, μπορείς να προτείνεις τότε κάποια τεχνικά βιβλία πιο fundamental που θεωρείς ότι είναι must-read για τον καθένα μας.

 • John Tsevdos

  Για web πιστεύω πως πρέπει να διαβάσεις standard το “Designing with Web Standards” (Jeffrey Zeldman). Από εκεί και πέρα ανάλογα με τι θα ασχοληθείς διαβάζεις και τα ανάλογα βιβλία…

 • Dimitris

  Thanks Γιάννη! 🙂