opinions

Web ειδικότητες και Ελλάδα...

27/09/2010

Διάβαζα τις προάλλες την διαμάχη που ξέσπασε ανάμεσα στον Ryan Carson (από το Carsonified) και στον Andy Budd για το αν τελικά είναι ή δεν είναι κανονικός τίτλος δουλειάς ο user experience expert. Η πρώτη μου σκέψη και αντίδραση στο θέμα δεν ήταν ποιος έχει δίκιο ή άδικο, ή έστω ποιος είχε τα καλύτερα επιχειρήματα, αλλά πόσο πίσω είμαστε εμείς στην Ελλάδα!

Άλλοι έχουν φτάσει το web στα άκρα, και από εκεί που είχες έναν web designer και έναν web developer που έκαναν όλη την δουλειά, έχουν εξειδικεύσει τρελά τα πράγματα με Information Architectures, Accessibility experts, Database gurus, UX experts, Security experts, back-end και front-end specialists, κτλ. κτλ., ενώ εμείς στο Ελλαδιστάν απλά ακούμε τους τίτλους, τους αντιγράφουμε, τους βάζουμε στις κάρτες μας, νομίζοντας πως είμαστε στο ίδιο επίπεδο!

Μάλλον έχουμε την ποζεριά στο αίμα μας και μας αρέσει να δουλευόμαστε μεταξύ μας, δεν εξηγείτε αλλιώς… Όποιοι συμφωνείτε με το παραπάνω ρίξτε και μια ματιά στο πολύ καλό post του φίλου PanosJee, ο οποίος εξηγεί γιατί δεν πρόκειται να γίνουμε ποτέ Silicon Valley (γιατί να γίνουμε άλλωστε;)!