javascript

Mapstraction: η library για χάρτες

10/12/2007

Η Mapstraction είναι μία Javascript library, η οποία παρέχει ένα κοινό API για δημιουργία χαρτών σε όλα τα Javascript APIs που υπάρχουν εκεί έξω! Το παραπάνω με απλά λόγια σημαίνει πως μπορείτε να δημιουργήσετε εύκολα και γρήγορα κάποιον χάρτη από οποιαδήποτε μεγάλη υπηρεσία, όπως Google Maps, Yahoo! Maps, Microsoft Virtual Earth Maps και πολλά άλλα, χρησιμοποιώντας μόνο την Mapstraction library! Τώρα πολύ έξυπνα θα ρωτήσει κάποιος, και γιατί να μην χρησιμοποιήσεις κατευθείαν τα επίσημα API των άλλων εταιρειών? Για δύο πολύ σημαντικούς λόγους:

  1. Μαθαίνοντας μόνο μία library μπορείς να την χρησιμοποιήσεις σε όλα τα map APIs εκεί έξω, άρα μαθαίνεις μία library και την χρησιμοποιείς σε όλα!
  2. Εάν το αφεντικό/πελάτης σας αλλάξει γνώμη τελευταία στιγμή για την υπηρεσία χάρτη που θέλει να έχει το site (πχ. αντί για Google Maps, του έρθει το Microsoft Virtual Earth Maps), δεν χρειάζονται αλλαγές στον κωδικά! Το μόνο που αλλάζει είναι μια γραμμή που υποδηλώνει την υπηρεσία που θα χρησιμοποιείτε!

Όποιοι δουλεύεται με χάρτες σε projects, σκεφτείτε σοβαρά την συγκεκριμένη πρόταση, γιατί σίγουρα θα σας λύσει τα χέρια!