links

Best of the rest: 40η εβδομάδα 2008

05/10/2008

  • To YouDrive είναι μια καταπληκτική εφαρμογή που βασίζεται στο Google Maps API. Απλά δηλώστε μία αφετηρία και έναν προορισμό, και το YouDrive θα σας δώσει αναλύτικές λεπτομέρειες για το πως να εκτελέσετε την διαδρομή, χρησιμοποιώντας τα μέσα μαζικής μεταφοράς! Μπορείτε επίσης να δείτε και άλλες λεπτομέρειες πάνω στον χάρτη σας, όπως που υπάρχουν αξιοθέατα, πρατήρια βενζίνης, fast food, τράπεζες, και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε! Μια υπηρεσία που πραγματικά έλειπε από το ελληνικό internet. Τα συγχαρητήρια μου σους δημιουργούς του!
  • Τελικά δεν έχουν μόνο τα ελληνικά sites προβλήματα προσβασιμότητας (accessibility). Σε αυτό το post μπορείτε να δείτε την διαφορετική προσέγγιση που ακολουθούν τα sites των δύο μεγαλύτερων εταιρειών κινητής τηλεφωνίας. Η βρετανική version του site της Sony Ericsson τα πάει τραγικά άσχημα, κάτι που αποδεικνύει τρανά πως το θέμα accessibility δεν έχει να κάνει με μόνο με τα μικρά budgets!
  • To Hartija είναι ένα print CSS framework. Όσοι λοιπόν βαριέστε να γράφετε τους print-only κανόνες ξανά και ξανά, το εν λόγω framework θα σας γλιτώσει αρκετό χρόνο…
  • Τα καινούργια άρθρα του CSS3.gr είναι έτοιμα! Τι περιμένετε, ρίξτε τους αμέσως μια ματιά!
  • Το site “φόρεσε” επιτέλους και το Whitepress theme (ver. 1.0)! Εάν παρατηρήσετε κάποιο προβληματάκι (γιατί το δικό μου theme έχει αρκετές customιές όπως AdSence, Analytics, Feedburner, κτλ.) ενημερώστε με!