links

Best of the rest: 42η εβδομάδα 2008

19/10/2008

Από εδώ και πέρα τα καλύτερα links (πάντα κατά την γνώμη μου), θα παρουσιάζονται κάθε μήνα και όχι εβδομάδα. Το βρίσκω κάπως υπερβολικό να αφιερώνω ένα post κάθε εβδομάδα μόνο γι αυτό το σκοπό… Στο τέλος κάθε μήνα λοιπόν, θα μπορείτε να βλέπετε τι βρήκα ενδιαφέρον και γιατί. Προς το παρόν όμως ρίξτε μια ματιά στα παρακάτω:

  • Το July76 είναι ένα από τα blog που παρακολουθώ τελευταία. Σε αυτό το post παρουσιάζει ένα από τα χειρότερα URL που μπορεί να έχει ένα site. Και για να καταλάβετε τι εννοώ επισκεφθείτε το site του ING F1 Racing Magazine και ρίξτε μια ματιά στην address bar σας!
  • Το Wakoopa είναι ένα πολύ ενδιαφέρον project, αν και ποτέ δεν θα έμπαινα στον πειρασμό να το εγκαταστήσω… Η ιδέα είναι να εγκαταστήσετε έναν software tracker στο σύστημα σας, το οποίο αναλαμβάνει να στέλνει δεδομένα στον on-line λογαριασμό σας. Στην συνέχεια μπορείτε να ενημερώνεται φίλους σας για το τι εφαρμογές χρησιμοποιείτε, να λαμβάνετε ενημερώσεις για τις εφαρμογές που χρησιμοποιείτε, να βρίσκετε άλλες ανάλογες λύσεις κτλ. Έξυπνο, αλλά δεν θα ήθελα ένα τέτοιου είδους φακέλωμα…
  • Το Greece Go Creative Commons είναι ένα blog το οποίο ασχολείται με τα Creative Commons στην Ελλάδα. Είναι ήδη στον RSS reader μου, μιας και έχει πολύ ενδιαφέρον περιεχόμενο.
  • Τα νέα άρθρα του CSS3.gr είναι έτοιμα! Ο Σάκης Ρίζος είναι ο πρώτος που γράφει guest άρθρο για εμάς, και μάλιστα άρθρο που τα σπάει! Τον ευχαριστούμε και περιμένουμε κι άλλους!
  • H Opera δηλώνει πως μόνο το 4.14% των site είναι valid! Αναρωτιέμαι πόσο να είναι το ποσοστό των ελληνικών sites… Πολύ ενδιαφέρον το MAMA project της Opera πάντως, περιμένω και άλλες ανάλογες αναφορές!
  • Steal this film! Απλά κάντε ότι λέει το site!
  • To V-front είναι ένα πολύ καλό υποκατάστατο του phpMyAdmin. Ρίξτε του οπωσδήποτε μια ματιά!