mobile web design

Mobify.me

28/04/2009

Πολύ ενθουσιάζομαι όταν ανακαλύπτω πραγματικά έξυπνες και πρακτικές λύσεις. Την συγκεκριμένη υπηρεσία την ανακάλυψα από το blog της Veerle και περιμένω πως και πως να γυρίσω σπίτι για να “παίξω” λίγο μαζί της. Η υπηρεσία ονομάζεται Mobify και σου επιτρέπει να δημιουργήσεις σχετικά εύκολα μια custom mobile έκδοση του site σου. Η διαφορά με τις υπόλοιπες υπηρεσίες, όπως για παράδειγμα το Mofuse που χρησιμοποιώ αυτήν την στιγμή στην mobile έκδοση του Τsevdos.com, είναι πως επιτρέπει πλήρη customization και έλεγχο της  mobile έκδοσης του site σας - κάνετε δηλαδή πραγματικό mobile web design - και δεν στηρίζεται σε κάποια έτοιμα templates τα οποία δημιουργούνται αυτόματα μέσω RSS feed (όπως λειτουργεί το Mofuse για παράδειγμα).

Με αυτόν τον τρόπο ένα μικρο-μεσαίο site μπορεί πολύ εύκολα να αποκτήσει μια αξιοπρεπέστατη και custom mobile λύση, με σχεδόν μηδενικό budget και χωρίς την σπατάλη πολύτιμων resources και χρόνου σε extra development ή την εκμάθηση πολύπλοκων API. Επίσης δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα το ιδιαίτερο για την ανανέωση του, πέρα από το να ανανεώνεται το κανονικό σας site. Στην συνέχεια απλά και ανάλογα με τις ρυθμίσεις και το περιεχόμενο που έχετε επιλέξει, η mobile version site σας ανανεώνεται αυτόματα!

Από μια γρήγορη ματιά που του έριξα, είναι κάπως πολύπλοκο και δύσκολο στην χρήση, τουλάχιστον μέχρι να καταλάβεις πως λειτουργεί, όμως αυτό είναι και η δύναμη του, μιας και με αυτόν τον τρόπο μας προσφέρει πλήρη ελευθερία στις δημιουργίες μας.

Τέλος οι τύποι είναι και πολύ έξυπνοι στο marketing μιας και επικοινώνησαν με μεγάλα sites/blogs όπως το Veerle’s blog και το A List Apart και τους δημιούργησαν - δωρεάν φυσικά - τις mobile version τους!